Kevennetään yrittäjän lompakkoa

Share |

Torstai 19.5.2016 klo 14.38 - Maarit Tuomi


Ensilukemalta MTV:n uutinen ulkomainontaa tekevästä yrittäjästä, joka julkaisi kuvan työhön liittyvistä korteistaan, hymyilytti koomisuudellaan. Luettuani jutun loppuun hymyni tosin hyytyi ja ymmärsin yrittäjän turhautumisen.

 

Lompakosta löytyi mm työturvallisuuskortti, katutyökortti, ensiapukortti, valttikortti, tulityökortti, sähkötyökortti, nosturikortti, piirturikortti ja ammattipätevyyskortti. Korttipakka oli melkoinen. Kaikkien näiden korttien hankkiminen tulee etenkin pienyrittäjille kohtuuttoman kalliiksi ja siihen käytetty aika on pois tuottavasta työstä kun kortit pitää hankkia mahdollisesti koko henkilökunnalle. Kyseinen yrittäjä oli laskenut, että korttien hankkimiseen oli kahden vuoden aikana kulunut lähes 50.000 €. Kuten yrittäjä toteaa, tällä summalla hän olisi palkannut jo yhden työntekijän. Lisäksi osa korteista on uusittava kolmen vuoden välein, joka on silkkaa rahastusta.

 

Toki on hyvä, että yrittäjien ja työntekijöiden ammattitaitoa – ja pätevyyttä seurataan, mutta korttien päällekkäisyyttä ja määrää voisi varmasti jotenkin järkevöittää. Nykyisellään tämä korttiviidakko-järjestelmä ei anna kaikista juhlapuheista huolimatta Suomesta kovin yrittäjäystävällistä kuvaa. Päinvastoin.  Sipilän hallitus onkin aiheellisesti ottanut normienpurkutalkoot yhdeksi hallitusohjelman tavoitteekseen, joten toivotaan, että yrittäjien lompakko jatkossa kevenisi, mutta vain korttien määrän suhteen.

Avainsanat: yrittäjät, byrokratia, normienpurkutalkoot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini