Suomi sai uuden presidentin, varuskuntien lakkautukset sekä kuntauudistus

Share |

Keskiviikko 8.2.2012 - Maarit Tuomi


Valtakunnassa kaikki hyvin, Suomi sai uuden presidentin.

Vaikka Timo Soinista ei tullutkaan presidenttiä, konservatiivit voittivat kuitenkin. Kuten Timo Soinikin on todennut, "pulinat pois, kansa on puhunut".

Kotimaassa riittää kuitenkin puhuttavaa jatkossakin, sillä tänään julkistettiin lista lakkautettavista varuskunnista sekä kuntauudistus. Hämeen rykmentti oli lakkautettavien listalla. Hennalan lakkauttaminen vaikuttaa ainakin tuhanteen työpaikkaan, työtekijään, alihankkijaan sekä perheenjäseneen.

Vaikka upseerit ovatkin tottuneet muuttamaan, on muutto perheelle silti iso asia. Monissa perheissä eletään lähitulevaisuus epävarmoissa tunnelmissa. Joudutaanko muuttamaan? Mistä löytyy uusi työpaikka? Miten lasten koulut ja kaverit? Sukulaiset ja tukiverkko? Isoja asioita, jotka valitettavasti ovat nyky-Suomessa monen ihmisen arkipäivää.

Tänään julkistettiin myös kuntauudistusta valmistelevan työryhmän esitys. Suomen kuntien määrän ehdotetaan vähenevän noin 70:een. Nyt Suomessa on 336 kuntaa. Pakkoliitoksia eli vastoin kuntien tahtoa tapahtuvia liitoksia voi olla edessä. Mielipidetiedustelujen mukaan suurin osa suomalaisista vastustaa kuntauudistusta, ja myös moni kuntapäättäjä suhtautuu uudistukseen epäillen. Uudistus kuitenkin kuuluu hallitusohjelmaan ja

hallituksen perusteluina on ollut muun muassa turvata laadukkaat ja yhdenvertaiset kunnalliset palvelut.

Päijät-Hämeeseen työryhmä ehdottaa kahta suurkuntaa, joista toinen on Lahti-keskeinen ja toinen Heinola-keskeinen.

Perussuomalaiset vastustavat pakkoliitoksia, koska se kaventaa kuntalaisten päätäntävaltaa ja vaikutusmahdollisuuksia. Nämä ovat myös tulevien kuntavaalien teemoja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini