Peruutuspeiliin katsomistako?

Share |

Keskiviikko 6.2.2013 klo 21.41 - Maarit Tuomi


Lahden keskustan kehittämisestä ja varsinkin sen joukkoliikenteen kehittämisestä käydään tällä hetkellä varsin kiivastakin keskustelua.

Osa haluaa Aleksista kävelykadun, osa joukkoliikennepainoitteisen ja "peruutuspeiliin" katsojat taas pitää sen ennallaan. 

Tähän keskustan kehittämissuunnitelmaan kuuluu toki paljon muutakin kuin keskustelu "meidän Aleksista" ja "meidän Torista". Suunnitelmissahan on mukana myös Toriparkki, Matkakeskus, Vapaudenkadun muuttaminen 2-suuntaiseksi,Trion vaihtoterminaali sekä Vuoksenkadun tunneli. Ja tietenkin kaiken tämän edellytyksenä on, että eteläisen ohitien suunnitelmat toteutuu.

En jaksa uskoa, että Lahden keskusta elävöityy pelkästään sillä, että saamme sinne kävelykadun tai Toriparkin. Onko meidän pakko saada Lahteen toriparkki, kun esim. Jyväskylässä tai Mikkelissä on sellainen? Ja tietenkin monessa Keski-Euroopan maassa? Emmekö voisi keksiä jotain ihan omaa? 

Olen samaa mieltä, että Lahtea ja sen keskustaa pitää kehittää, mutta kannattaisiko pysähtyä miettimään, ovatko nykyiset visiot ne ainoat oikeat vai olisiko jotain muita vaihtoehtoja. Itse kaipaisin Lahden keskustaan tai sen läheisyyteen sellaisia investointeja, jotka toisivat kaupunkiin turisteja ja rahaa. Esimerkiksi tasokas hotelli kasinoineen. 

Myös kaupungin taloudellisen tilanteen huomioon ottaen meidän pitäisi tarkasti miettiä, mihin rahat käytetään. Meillähän on homekoulutkin yms korjattavana.

Vastuullinen päättäjä katsoo toki tulevaisuuteen, mutta pitää myös jalat maassa ja huolehtii nykyisyydestä.  Meillä on vastuu myös tulevaisuudesta, jonka jätämme tuleville lahtelaisille. Onko se peruutuspeiliin katsomista?

Ei ole ihme lentää ilmassa
tai kävellä vetten päällä
vaan kävellä maan päällä
- Kiinalainen sanonta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini