Kakkossija ei paljon lämmitä

Share |

Keskiviikko 6.3.2013 klo 22.16 - Maarit Tuomi


Tänään oli ensimmäinen työllisyys- ja nuorisotakuutoimikunnan kokous, jossa esitettiin mm. Lahden tammikuun työttömyystietoja.

Tilasto oli erittäin karua luettavaa, sillä Lahden tyttömyysaste oli tammikuussa 2013 jo 16 %. Tuolla lukemalla pääsemme suurien kaupunkien joukossa kakkossijalle. Johdossa on Joensuu (16,4 %). Tässä tapauksessa kakkossija ei todellakaan ole tavoiteltava sijoitus!

Erittäin huolestuttavaa tilastossa oli myös se, että tammikuussa 2013 nuorisotyöttömien määrä nousi 1150 henkilöön, eli korkeimmalle tasolle 2000-luvulla.

Samoin pitkäaikaistyöttömien määrä oli noussut jo lähes samalle tasolle kuin huippuvuoden 2010 tammikuussa.

Nämä eivät ole pelkkiä lukuja, vaan tilastoissa on kyse ihmisistä, joiden elämään sisältyy paljon henkilökohtaista hätää ja huolta, taloudellisia ongelmia, turhautumista sekä ahdistusta. Ajan kanssa nämä "tilastot" purkautuvat osittain sekä mielenterveyden että päihdeongelmien muodossa. 

Toivon hartaasti, että toimikunnassa voisimme todellakin löytää konkreettisia keinoja tilanteen helpottamiseksi. Ei pelkästään siksi, että kaunistelemme Lahden tilastoja, vaan siksi, että olemme aidosti huolissamme ihmisistä ja heidän lähipiiriistään, joita työttömyys koskee. Loppujen lopuksihan tämä koskee meitä kaikkia.

Jos sinulla on vain yksi toivomus, olkoon se usko tulevaan. -Percy Sutton-


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini