Puhe valtuustossa 13.5.2013

Share |

Maanantai 13.5.2013 klo 20.16 - Maarit Tuomi


Keskustelu toriparkin ja sen tarpeellisuuden ympärillä on vellonut kuluvan kevään aikana välillä ajoittain erittäin kiivaanakin, eikä loanheitoltakaan keskusteluissa ole valitettavasti vältytty. Argumentteja on myös esitetty sekä puolesta että vastaan. Nyttemmin myös hankkeen mahdollisen kaatumisen juridista ongelmaa on tuotu esiin.

Hankettahan on perusteltu mm. keskustan elävöittämisellä. Mutta onko tämä toriparkkihanke kaiken kaikkiaan tässä vaiheessa jo myöhäistä kun aikanaan on tehty päätökset esim. Karisman kaltaisen viihtyisän ja modernin kauppakeskuksen rakentamiselle, jossa on tilavat ja ilmaiset parkkipaikat?

Velkarahalla toteutettua hanketta on kaupunkilaisten vaikea hyväksyä, varsinkin kun kaupungissa olisi sen asukkaiden mielestä tärkeämpiä ja kiireellisempiäkin rakennuskohteita kuten kaupunginsairaalan laajennus sekä homekoulujen ja päiväkotien korjaaminen tai uudisrakentaminen.

Valtuusto on päättämässä tänään myös vuoden 2014 veronkorotuksesta. Lahtelaisten olisi varmasti helpompi sulattaa veronkorotus, jos ”turhakkeiden” sijaan panostettaisiin ensisijaisesti ihmisten hyvinvoinnin sekä hengen ja terveyden kannalta tärkeisiin kohteisiin kuten esimerkiksi terveydenhoitoon, nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn ja siitä aiheutuvien päihde- ja mielenterveysongelmien hoitoon. 

Suurin osa lahtelaisista on kuitenkin ihan tavallisia peruslahtelaisia. Heitä askarruttaa eniten arkielämän sujumisen kannalta sellaiset arkiset asiat kuten työ ja toimeentulo.  Valitettavasti toriparkki tuntuu siinä yhtälössä aika toisarvoiselta.

Lahden elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta tulee toki lisätä, mutta ylivelkainen kaupunki, jossa velkarahalla on investoitu toriparkin kaltaisiin hankkeisiin, ei sitä tee. Nykyiset ja tulevat lahtelaiset veronmaksajat arvostavat enemmän terveitä kouluja ja päiväkoteja sekä toimivia sosiaali- ja terveyspalveluja.  


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini