Ilmastonmuutoksella pelottelu on vastenmielistä

Share |

Torstai 4.4.2019 - Maarit Tuomi


Onko suhteellisuuden taju ilmastonmuutoskeskustelussa mennyt yli, kun alakoululainen itkee ja on ahdistunut leivässä käytettävän muovipussin takia? Tänään käymäni keskustelun perusteella erään äidin kanssa voisin todeta, että överiksi on mennyt.

Teemme lapsivaikutusten arviointia ja puhumme kauniisti siitä, miten lapsille tulisi kertoa vaikeista asioista hänen ikätasoonsa sopivalla tavalla. Herää kuitenkin kysymys, että toteutuuko tämä? Otetaanko keskusteluissa riittävästi huomioon se, että lapset ovat herkkyys- ja kehitystasoltaan erilaisia?

Olen huolissani tästä pelottelun ilmapiiristä, joka ilmastonmuutoskeskustelussa vallitsee. Toivoisinkin enemmän kannanottoja ja keskustelunavauksia siitä, miten tästä aiheesta voitaisiin keskustella niin, etteivät lapsemme ja nuoremme menettäisi tulevaisuudentoivoaan- ja uskoaan.

Avainsanat: ilmastonmuutos, lapset, nuoret


Kommentit

5.4.2019 1.21  Joku Toinen

Totta kai lapsille on kerrottava asioiden todellinen puoli, sopivassa vaiheessa. Minä tässä odottelen että pojanpoikani kasvavat siihen ikään, että ilmastosta kannattaa puhua. Kertoa heille kuinka koko ilmaston pohjalta lähtevä hysteria on vain ihmisten pohjatonta tyhmyyttä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini