Unelmilla on myös hintansa

Torstai 19.11.2015 klo 20:05 - Maarit Tuomi

Pakolaisvyörylle ei näy loppua. Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen tasaista tahtia, tosin määrät ovat olleet hieman laskussa sitten viime syksyn.

Terroristit ovat iskeneet Pariisissa ja lisäiskuja on myös onnistuttu estämään sekä Ranskassa että Saksassa. Ruotsissa terrori-iskun valmistelusta epäiltyä irakilaismiestä haetaan Suojelupoliisin mukaan myös Suomesta.

Huomenna perjantaina EU:n sisäministerit aikovat sopia tiukentavansa tarkastuksia Schengen-alueen ulkorajoilla. Ministerit suostuvat “ottamaan heti käyttöön tarpeelliset, systemaattiset ja koordinoidut tarkastukset ulkoisilla rajoilla, mukaan lukien (tarkastukset) henkilöille, jotka nauttivat vapaasta liikkuvuudesta”, kerrotaan Reutersin haltuunsa saamassa asiakirjassa.

Unelmalle tuli tänään myös hintalappu kun hallitus julkaisi esittävänsä lisärahoitusta turvapaikanhakijoiden määrän nopean kasvun vuoksi noin 452 miljoonaa euroa.

Suomessa vastaanottokeskuksia perustetaan kuntiin, joissain tapauksissa jopa ilmoitusluonteisesti. Viimeisin tapaus on hotelli Tallukka Vääksyssä, jossa vielä reilu kuukausi sitten oli tarkoitus panostaa matkailuun. Kunta oli päättänyt jopa lähteä mukaan hotellin mittavaan seikkailupuistohankkeeseen. Suunnitelmat muuttuivat kuitenkin yllättäen kun hotellin omistaja oli tehnyt yhteistyösopimuksen Kotouma oy: n kanssa. Maahanmuuttoviraston sopimuksen ja yrityksen rekisteröinnin välinen aikataulu on herättänyt myös kysymyksiä. Neuvotellaanko ensin sopimus ja sitten perustetaan yritys? Tätä on kysynyt aivan aiheellisesti Perussuomalainen Helsingin kaupungin varavaltuutettu ja varakansanedustaja Mari Rantanen, joka lähetti Maahanmuuttovirastolle tietopyynnön vastaanottokeskusten kustannuksista.

Tavallinen suomalainen veronmaksaja ei voi kuin pyöritellä silmiään, että mistä tämä kaikki raha revitään? Olisihan meillä rahareikiä omastakin takaa. Maan hiljaisetkin alkavat pikkuhiljaa äännellä...

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: turvapaikanhakijat, maahanmuuton kustannukset